Training ENVISO

Enviso este partener al International Association for Six Sigma Certification (iassc.org), Lean Six Sigma International Association of Professionals (lssiap.org), International Lean Six Sigma Institute (ilssi.org), Professional Evaluation and Certification Board (pecb.com), Minitab (minitab.com), Innovation Association of Professionals (innoap.org), Peoplecert (peoplecert.org) etc.

Enviso ofera training in metodologii de imbunatatire de procese, dar si in tehnicile soft skills ce sustin implementarea cu success a acestor metodologii:

Lean Six Sigma

Lean Management

Business Process Management

Metodologia Agile

Innovation

Design Thinking

Big Data

Soft Skills

Abordarea inovativa a Enviso consta in transformarea unui training clasic în workshop de lucru efectiv pe procesele clienților, indiferent de domeniul de activitate, asigurand si coaching la proiectele de îmbunătățire demarate în timpul acestor workshop-uri.

Lean Six Sigma

LEAN SIX SIGMA

Lean si Six Sigma reprezinta doua dintre cele mai valoroase strategii de management. Folosind diferite instrumente, ambele au obiective similare. In timp ce Lean se concentreaza pe viteza cu care un produs sau un serviciu este livrat, prin identificarea si eliminarea pasilor care nu adauga valoare clientilor, Six Sigma are ca obiectiv principal identificarea si eliminarea defectelor prin reducerea variatiei.

Atat Lean cat si Six Sigma sunt strategii importante de management. Ambele conduc la rezultate palpabile.

In domeniul Lean Six Sigma, Enviso ofera traning pe mai multe niveluri:

 • Lean Six Sigma Yellow Belt
 • Lean Six Sigma Green Belt
 • Lean Six Sigma Black Belt
 • Lean Six Sigma Master Black Belt

Enviso ofera atat cursuri deschise, in cadrul carora pot participa specialisti din diverse domenii de activitate, facilitand astfel schimbul de experienta, cat si cursuri in-house.

In cadrul in cursurilor in-house, toate exercitiile sunt customizate pe procesele si nevoile reale ale clientilor nostri, participantii avand ocazia demararii si derularii unor procese reale de imbunatatire, beneficiind si de suportul consultantilor Enviso.

LEAN SIX SIGMA YELLOW BELT

Training-ul Lean Six Sigma Yellow Belt se adreseaza in principal celor care fac primii pasi in invatarea si aplicarea instrumentelor Six Sigma. Specialistii Yellow Belt sunt membri importanti ai echipelor proiectelor de imbunatatire, care, folosind instrumentele potrivite, pot pune in aplicare solutii de implementare la un nivel de baza al organizatiei.

Beneficii:

În urma participarii la acest program veţi fi în masură să:

 • Cunoaşteţi tehnicile de selectare a proiectelor de îmbunătăţire
 • Cunoaşteţi factorii esenţiali ai unei implementări lean six sigma de succes
 • Utilizaţi instrumentele şi tehnicile de bază lean six sigma de identificare şi rezolvare a problemelor de business
Nivel curs:

Lean Six Sigma Yellow Belt – fundamente

Durata curs:

2 zile training + 2 ore examen certificare internationala

Cine poate participa la cursul Lean Six Sigma Yellow Belt urmat de examen de certificare :

Top si middle management, dar si membrii echipelor de imbunatatire

Examenul de certificare internationala

In urma cursului Lean Six Sigma Yellow Belt veti putea opta pentru oricare din cele doua tipuri de certificari pe care le oferim: IASSC si LSSIAP

 

LEAN SIX SIGMA GREEN BELT

Trainingul Lean Six Sigma Green Belt ofera o intelegere mai profunda a instrumentelor si tehnicilor Lean Six Sigma prin detalierea metodologiei DMAIC ( Definire, Masurare, Analiza, Imbunatatire, Control).

Va oferim un curs interactiv de 5 zile cu examen de certificare, pentru a va familiariza cu instrumentele si tehnicile de gestionare si  implementare cu succes a proiectelor Lean Six Sigma in cadrul organizatiei, folosind metodologia DMAIC. Principalul obiectiv al unui Green Belt este acela de a identifica si de a rezolva problemele de business prin imbunatatirea continua a preceselor actuale; reducerea costurilor de operare, cresterea satisfactiei clientilor si reducerea defectelor.

Cursul urmat de certificare pentru Lean Six Sigma Green Belt este ideal pentru oricine doreste sa faca un pas inainte in cariera, deoarece instrumentele Lean Six Sigma sunt aplicabile in orice industrie, inclusiv: asistenta medicala, finante, vanzari si marketing, design de software, petrol si gaze sau oricare alt tip de industrie.

Beneficii:

În urma participarii la acest program veţi fi în masură să:

 • Cunoaşteţi tehnicile necesare pentru managementul proiectelor de îmbunătăţire aplicand metodologia lean six sigma
 • Creşteţi productivitatea
 • Îmbunătăţiţi radical întregul flux financiar (order to cash);
 • Obţineţi costuri mai mici pentru companie;
 • Obţineţi produse/servicii mai bune
Nivel curs:

Lean Six Sigma Green Belt – intermediar

Durata curs:

5 zile training + 3 ore examen certificare internationala

Cine poate participa la curs si examen de certificare Lean Six Sigma Green Belt:

Persoane individuale, manageri midlevel, persoane deja implicate in initiative de imbunatatire din cadrul departamentului propriu.

Examenul de certificare internationala

In urma cursului Lean Six Sigma Green Belt veti putea opta pentru oricare din cele doua tipuri de certificari pe care le oferim:

LEAN SIX SIGMA BLACK BELT

Cursurile Lean Six Sigma Black Belt acopera o parte dintre domeniile de cunostinta ale cursurilor Lean Six Sigma Green Belt; dar necesita un nivel superior de calificare si intelegere.

Six Sigma Black Belt sunt lideri ai echipelor Lean Six Sigma, responsabili pentru implementarea proiectelor de imbunatatire a proceselor in cadrul companiilor cu scopul de a creste nivelul de satisfactie al clientilor si productivitatea afacerii.

Va oferim un curs interactiv de 5 zile, urmat de examen de certificare, cu scopul de a familiariza participantii cu toate instrumentele necesare pentru a conduce un proiect de imbunatatire.

La finalul cursului si a examenului de certificare Lean Six Sigma Black Belt, participantii vor putea aplica principiile Lean Six Sigma oricarei situatii de business, vor putea sa ofere training, indrumare si analiza la nivel organizational, dar si consiliere privind alte oportunitati imbunatatire.

Acest curs este ideal pentru acele persoane ce vor sa avanseze in cariera, deoarece instrumentele Lean Six Sigma sunt aplicabile in orice industrie, inclusiv: sanatate, finante, fabricatie sau oricare alt tip de industrie.

Beneficii:

În urma participării la acest program veţi fi în masură să:

 • Înţelegeţi în profunzime tehnicile necesare pentru managementul proiectelor
 • Identificaţi şi sa rezolvaţi problemele de business pentru îmbunătăţirea proceselor
 • Dezvoltaţi capacităţi organizaţionale de îmbunătăţire continuă
 • Îmbunătăţiţi radical întregul flux financiar (order to cash)
 • Să obţineţi costuri mai mici pentru companie
Nivel curs si certificare:

Six Sigma Black Belt – avansat

Durata curs:

5 zile training + 4 ore examen certificare internationala

Cine poate participa la curs si examen de certificare Lean Six Sigma Black Belt:

Specialisti care vor conduce proiecte de imbunatatire a proceselor, coach/mentori si coordonatori de echipe Yellow si Green Belt

Examenul de certificare internationala

In urma cursului Lean Six Sigma Black Belt veti putea opta pentru oricare din cele doua tipuri de certificari pe care le oferim:

 

LEAN SIX SIGMA MASTER BLACK BELT

 Un Master Black Belt are abilitatea de a preda, de a oferi training si coaching pentru ceilalti specialisti Lean Six Sigma in metodologiile, instrumentele si aplicarea acestora in cadrul organizatiei.  De asemenea, Master Black Belt ajuta senior management-ul sa identifice calea optima de aplicare a proiectelor de imbunatatire astfel incat sa atinga obiectivele strategice organizatiei. Master Black Belt are bune abilitati interpersonale, dar si indemanarea de a aplica Metodologia Lean Six Sigma in cadrul oricarui proces de business.

Un specialist Master Black Belt va conduce proiecte de imbunatatire la nivelul intregii companii, va conduce echipe de Yellow, Green si Black Belt.

Va oferim un curs interactiv de 6 zile cu scopul de a familiariza participantii cu toate instrumentele necesare derularii unui proiect de imbunatatire la cel mai inalt nivel.

Beneficii:

La finalul acestui curs, paticipantii vor dobandii abilitatile de a conduce, de a oferi training si coaching celorlalti specialisti Lean Six Sigma, precum si echipei de senior leadership a organizatiei lor.

Nivel curs:

Lean Six Sigma Master Black Belt

Durata curs:

6 zile training + 4 zile coaching + 5 ore examen certificare internationala

Cine poate participa:

Certificati Lean Six Sigma Green, Certificati Lean Six Sigma Black Belt, Executivi, Directori, candidati „high potential” care au demonstrat capacitati de conducere, care au implementat si au obtinut rezultate din proiecte Lean Six Sigma de imbunatatire a proceselor.

Business Process Management

BUSINESS PROCESS MANAGEMENT

 Scopul Business Process Management este optimizarea proceselor de afaceri și a structurilor organizationale, precum și a resurselor si tehnologiilor existente.

BPM este o modalitate de evaluare si control a proceselor de afaceri.

Este o metodă bine organizată pentru a fi utilizată în orice mediu inalt competitiv, pentru a asigura eficienta si eficacitatea proceselor, ducand la o mai buna gestionare a costurilor.

 Enviso ofera atat cursuri deschise, in cadrul carora pot participa specialisti din diverse domenii de activitate, facilitand astfel schimbul de experienta, cat si cursuri in-house.

In cadrul in cursurilor in-house, toate exercitiile sunt customizate pe procesele si nevoile reale ale clientilor nostri, participantii avand ocazia demararii si derularii unor procese reale de imbunatatire, beneficiind si de suportul consultantilor Enviso.

BPM SPECIALIST

 

BPM (Business Process Management) reprezinta o modalitate de evaluare, imbunatatire si monitorizare a proceselor de business in cadrul unei organizatii, asigurand transparenta si vizibilitatea acestora.

Aceasta este o metoda aplicabila in orice tip de organizatie, cu scopul de a asigura eficienta si eficacitatea proceselor si se refera la intelegerea si controlul continuu al proceselor de business.

Vă oferim un curs interactiv de 2 zile cu scopul de a familiariza particiantii cu instrumentele și tehnicile de baza in Business Process Management. Prin utilizarea instrumentelor de modelare, veți fi în măsură sa efectuati simulări și analize asupra proceselor AS IS ( stadiul proceselor actuale) și asupra proceselor TO BE ( stadiul proceselor imbunatatite).

Beneficii:

La finalul cursului, participanţii vor fi în măsură să: înteleagă gradul de complexitate al unui proces de business, să identifice procesele ce trebuie analizate şi îmbunătăţite, să definească si sa modeleze un proces si să planifice proiecte de îmbunătăţire.

Nivel curs:

fundamente

Durată curs:

2 zile

Cine poate participa:

Analişti de sisteme, analişti de business, manageri de proiecte IT, manageri de proiecte, coordonatori de proiecte, analişti de proiecte, lideri de proiecte, senior project manageri, lideri de echipă, product manageri.

BPM CERTIFIED EXPERT

 Un BPM Certified Expert se comportă ca un catalizator  între client, stakeholders și angajați, prin identificarea nevoilor de business ale unei organizații.

Dobândirea certificării BPM Expert reprezinta o declarație publică a gradului de profesionalism si a capacitatii de gestionare a schimbarilor in cadrul proceselor interne, a capacitatii de formare a angajaților în domeniul BPM, si a abilitatii de a folosi toate instrumenele BPM la cel mai mare nivel.

Vă oferim un curs interactiv de 4 zile cu scopul de a familiariza particiantii cu instrumentele și tehnicile Business Process Management. Prin utilizarea instrumentelor de modelare, veți fi în măsură sa efectuati simulări și analize asupra proceselor AS IS (stadiul proceselor actuale) și asupra proceselor TO BE ( stadiul proceselor imbunatatite).

Beneficii:

La finalul cursului, participanţii vor fi în măsură să: determine gradul de calitate al unui proces de business, să identifice procesele ce trebuie analizate şi îmbunătăţite, să definească si sa modeleze un proces, să planifice proiecte de îmbunătăţire si să analizeze rezultatele

Nivel curs:

avansat

Durată curs:

3 zile

Cine poate participa:

Analişti de sisteme, analişti de business, manageri de proiecte IT, manageri de proiecte, coordonatori de proiecte, analişti de proiecte, lideri de proiecte, senior project manageri, lideri de echipă, product manageri.

BPMN 2.0 SPECIALIST

Constientizarea proceselor si a ceea ce inseamna proces a devenit un aspect tot mai important. Mai mult decat atat, este critic ca in momentul in care un proces este modelat, sa poata fi citit si inteles cu usurinta.

Business Process Model and Notation (BPMN 2.0) reprezintă un standard pentru modelarea proceselor de business, care oferă o notaţie grafică a proceselor într-o diagramă de proces.

Vă oferim un curs interactiv de două zile cu scopul de a familiariza participanţii cu instrumentele şi tehnicile BPMN 2.0.

Beneficii:

La finalul cursului, participanţii vor dobandi abilitatile de a crea o diagramă de proces BPMN corectă şi bine definită, şi de asemenea, de a dezvolta documentaţia aferenta acelui proces folosind standarde internaţional acceptate.

Nivel curs:

Fundamente

Durată curs:

2 zile

Cine poate participa:

Analişti de sisteme, analişti de business, manageri de proiecte IT, manageri de proiecte, coordonatori de proiecte, analişti de proiecte, lideri de proiecte, senior project manageri, lideri de echipă, product manageri.

Design Thinking

Descrierea workshopului  Design Thinking

Design Thinking este o metodologie bazata pe proiectarea de solutii pentru rezolvarea problemelor de business, un proces pas cu pas, constand in mai multe iteratii.

Va oferim un program captivant de 2 zile, care va ofera posibilitatea de a invata conceptul de “design thinking” – un proces inovativ, orientat pe latura umana, care poate fi aplicat produselor, serviciilor si design-ului de business.

Cursul cuprinde abordarea la un nivel intermediar a notiunilor teoretice (40% din timpul alocat cursului), precum si simulari pentru aplicarea practica a instrumentelor invatate (60% din timpul alocat cursului):

 • Concepte si principii cheie ale metodologiei de Design Thinking
 • Beneficiile metodologiei de Design Thinking
 • Intelegerea conceptului de Design Thinking
 • Cele 5 etape ale metodologiei de Design Thinking :
  • Empatizare  
  • Intelegerea experientei, situatiei si emotiilor clientului intern sau extern,  pentru care se aplica metodologia
  •  
   •  Definire 
   • Colectarea, procesarea si sintetizarea rezultatelor pentru intelegerea punctului de vedere al clientului  (Point Of View – POV). Definirea obiectivelor proiectului/business-ului
   • Concepere 
   • Aplicarea gandirii divergente si generarea unei mari varietati de idei creative pentru depasirea solutiilor conventionale, evidente ale problemei
   • Prototip
   • Construirea unei reprezentari a uneia sau a mai multor idei creative, vizualizarea solutiilor potentiale.  O modalitate simpla de a modela idei pentru a putea experimenta si interactiona cu ele.
   • Testare 
   • Prezentarea ideii proiectate clientului, pentru a obtine feedback, pentru redefinirea POV si perfectionarea prototipului.
 • Caracteristicile planului de actiune
 • Livrabile pentru fiecare etapa
 • Atitudini, instrumente si template-uri pentru Design Thinking

 Beneficii:

In urma participarii la acest program veti fi în masura sa:

 • Dobanditi o intelegere profunda a principiilor, proceselor si instrumentelor de Design Thinking.
 • Aplicati metodologia si instrumentele de Design Thinking pentru a genera idei inovatoare si sa imbunatatiti experienta clientului
 • Imbunatatiti eficacitatea personala prin a deveni un furnizor mai empatic, mai aproape de cerintele clientului.

Intelegerea celor cinci etape ale metodologiei de Design Thinking va permite oricui sa aplice metodele de Design Thinking pentru a rezolva problemele complexe care apar in jurul nostru.

Durata curs:

2 zile

Cine poate participa :

Top si middle management, precum si membrii echipelor de imbunatatire.

Inovatie

 Inovația reprezinta elementul cheie al dezvoltarii economice în economia globală de astăzi. Prin adoptarea de solutii inovatoare, companiile pot obtine produse mai bune, mai eficiente, servicii de calitate superioara, cresterea gradului de satisfactie al clientilor, costuri interne mai mici pe termen lung, etc.

Enviso ofera atat cursuri deschise, in cadrul carora pot participa specialisti din diverse domenii de activitate, facilitand astfel schimbul de experienta, cat si cursuri in-house.

In cadrul in cursurilor in-house, toate exercitiile sunt customizate pe procesele si nevoile reale ale clientilor nostri, participantii avand ocazia demararii si derularii unor procese reale de imbunatatire, beneficiind si de suportul consultantilor Enviso

 INNOVATION CONTRIBUTOR

Cursul Innovation Contributor este conceput pentru a familiariza participanţii cu principiile, instrumentele si tehnicile de baza din spatele procesului de inovaţie, precum şi modul de aplicare al inovaţiei în cadrul organizaţiei dumneavoastră.

Beneficii:
 • Cunoaşterea tehnicilor de selectare a proiectelor de îmbunătăţire
 • Cunoaşterea factorilor esenţiali ai unei implementări de succes
 • Utilizarea instrumentelor si tehnicilor de bază de identificare şi rezolvare a problemelor de business
Nivel curs:

Fundamente

Durata curs:

2 zile

Cine poate participa:

Angajati, specialist, manageri, antreprenori care îşi doresc să înţeleagă ce este inovaţia şi care sunt procesele şi instrumentele de gândire creativă necesare pentru a genera şi implementa idei inovatoare în cadrul organizaţiei.

Examenul de certificare internationala consta in 30 de intrebari, multiple choices.

Punctajul minim pentru promovarea examenului este de 70%.

 

INNOVATION PRACTITIONER

Cursul Innovation Practitioner atinge următorul nivel de experienţă şi familiarizează participanţii cu tehnici avansate de inovaţie ca parte a procesului de inovaţie. De asemenea, asigură un cadru pentru conducerea echipelor de inovaţie din cadrul organizaţiei.

 

Beneficii:

La finalul cursului participantii vor intelege urmatoarele tehnici:

 • Managementul inovaţiei: teorie şi cadru
 • Strategia inovaţiei: de ce, când şi unde
 • Capacitatea inovaţiei: proces, oameni şi resurse
 • Disciplina inovaţiei: leadership, cultură şi măsurători

Nivel curs: Intermediar

Durata curs: 2 zile

Cine poate participa: Angajati, sspecialisti, ,manageri care au finalizat nivelul 1 de certificare şi care caută să îşi extindă setul de instrumente cu tehnici mai avansate de inovaţie.

Examenul de certificare internationala consta obţinerea nivelului 1 de certificare INNOAP, promovarea examenului de certificare de 50 de intrebari, multiple choices si prezentarea unui proiect de inovaţie pentru a fi evaluat de comitetul de certificare INNOAP

Punctajul minim pentru promovarea examenului este de 70%.

 

 

 

INNOVATION MASTER

Cursul Innovation Master aduce cel mai înalt nivel de experienţă. Acest nivel familiarizeaza participanţii cu metodele de promovare a inovaţiei în cadrul organizaţiei, şi nu doar implementarea inovaţiei, ci şi formarea de noi specialişti interni.

 

Beneficii:

La finalul cursului participantii vor intelege urmatoarele tehnici:

 • Cum să creaţi un sistem de inovaţie în cadrul organizaţiei
 • Supravegherea practicienilor în inovaţie
 • Gestionarea unui portofoliu de inovaţie
 • Formarea de noi specialişti interni şi transferul de cunoştinţe

Nivel curs: Avansat

Durata curs: 2 zile

Cine poate participa: Practicieni de inovaţie şi lideri care au finalizat nivelul 2 de certificare şi care caută să îşi crească baza de cunoştinţe în cadrul organizaţiei.

Examenul de certificare internationala consta obţinerea nivelului 2 de certificare INNOAP, promovarea examenului de certificare de 50 de intrebari, multiple choices si prezentarea rezultatelor unui proiect de inovaţie în cadrul organizaţiei, gestionarea unei serii de proiecte de inovaţie, proiect care va fi evaluat de comitetul de certificare INNOAP.

Punctajul minim pentru promovarea examenului este de 70%.

 

 

INNOVATION EXECUTIVE CHAMPION

Specialiştii Innovation Executive/Champion asigură existenţa unui sistem organizaţional care să susţină iniţiativele de inovaţie din aria lor de cuprindere. Sunt promotori ai inovaţiei, ai elementelor şi beneficiilor pe care inovaţia le aduce unei companii.  Acest nivel vă învaţă cum să încorporaţi inovaţia în interiorul companiei, cum să susţineţi eforturile de inovaţie şi cum să gestionaţi progresul.

 

Beneficii:

La finalul cursului participantii vor intelege urmatoarele tehnici:

 • Crearea unui sistem care să susţină inovaţia în cadrul organizaţiei
 • Nominalizarea şi selectarea specialiştilor Innovation Contributors, Practitioners şi Masters
 • Oferirea de coaching şi susţinere pentru Masters, Practitioners, şi Contributors
 • Gestionarea implementării programelor de inovaţie

Nivel curs: Avansat

Durata curs: 2 zile

Cine poate participa: Specialişti in inovatie, executive, lideri care au absolvit nivelul 1 de certificare şi susţin eforturile de inovaţie în cadrul organizaţiei.

Examenul de certificare internationala consta obţinerea nivelului 1 de certificare INNOAP, promovarea examenului de certificare de 30 de intrebari, multiple choices si prezentarea rezultatelor unui program de inovaţie din cadrul organizaţiei, gestionarea unui program de inovaţie care să fie aliniat cu obiectivele de business- pentru a putea fi evaluat de comitetul de certificare INNOAP.

Punctajul minim pentru promovarea examenului este de 70%.

Soft Skills

SOFT SKILLS

 

Un prim criteriu de selectie al angajatilor il constituie cunostintele si abilitatile tehnice, insa aceste cunostinte si abilitati (oricat de rare sau complexe) nu reprezinta singurul ingredient pentru a forma o echipa de succes.

La fel de importante sunt si abilitatile si calitatile personale, asa numitele Soft Skills. Abilitatile Soft nu tin de cunostintele tehnice, ci mai degraba de modul in care fiecare interactioneaza cu cei din jur sau cu mediul in care performeaza.

Comunicarea, leadership-ul, adaptabilitatea, lucrul in echipa, tehnicile de negociere, etc. sunt abilitati ce pot fi dobandite si imbunatatite in timp.

 

Cursurile Soft Skills pe care Enviso le propune vin in completarea listei de cursuri tehnice prin constientizarea unei culturi organizationale si a relatiilor interpersonale.