INOVATIE

 Inovația reprezinta elementul cheie al dezvoltarii economice în economia globală de astăzi. Prin adoptarea de solutii inovatoare, companiile pot obtine produse mai bune, mai eficiente, servicii de calitate superioara, cresterea gradului de satisfactie al clientilor, costuri interne mai mici pe termen lung, etc.

Enviso ofera atat cursuri deschise, in cadrul carora pot participa specialisti din diverse domenii de activitate, facilitand astfel schimbul de experienta, cat si cursuri in-house.

In cadrul in cursurilor in-house, toate exercitiile sunt customizate pe procesele si nevoile reale ale clientilor nostri, participantii avand ocazia demararii si derularii unor procese reale de imbunatatire, beneficiind si de suportul consultantilor Enviso

 INNOVATION CONTRIBUTOR

Cursul Innovation Contributor este conceput pentru a familiariza participanţii cu principiile, instrumentele si tehnicile de baza din spatele procesului de inovaţie, precum şi modul de aplicare al inovaţiei în cadrul organizaţiei dumneavoastră.

Beneficii:
 • Cunoaşterea tehnicilor de selectare a proiectelor de îmbunătăţire
 • Cunoaşterea factorilor esenţiali ai unei implementări de succes
 • Utilizarea instrumentelor si tehnicilor de bază de identificare şi rezolvare a problemelor de business
Nivel curs:

Fundamente

Durata curs:

2 zile

Cine poate participa:

Angajati, specialist, manageri, antreprenori care îşi doresc să înţeleagă ce este inovaţia şi care sunt procesele şi instrumentele de gândire creativă necesare pentru a genera şi implementa idei inovatoare în cadrul organizaţiei.

Examenul de certificare internationala consta in 30 de intrebari, multiple choices.

Punctajul minim pentru promovarea examenului este de 70%.

INNOVATION PRACTITIONER

Cursul Innovation Practitioner atinge următorul nivel de experienţă şi familiarizează participanţii cu tehnici avansate de inovaţie ca parte a procesului de inovaţie. De asemenea, asigură un cadru pentru conducerea echipelor de inovaţie din cadrul organizaţiei.

Beneficii:

La finalul cursului participantii vor intelege urmatoarele tehnici:

 • Managementul inovaţiei: teorie şi cadru
 • Strategia inovaţiei: de ce, când şi unde
 • Capacitatea inovaţiei: proces, oameni şi resurse
 • Disciplina inovaţiei: leadership, cultură şi măsurători

Nivel cursIntermediar

Durata curs: 2 zile

Cine poate participa: Angajati, specialisti, ,manageri care au finalizat nivelul 1 de certificare şi care caută să îşi extindă setul de instrumente cu tehnici mai avansate de inovaţie.

Examenul de certificare internationala consta obţinerea nivelului 1 de certificare INNOAP, promovarea examenului de certificare de 50 de intrebari, multiple choices si prezentarea unui proiect de inovaţie pentru a fi evaluat de comitetul de certificare INNOAP

Punctajul minim pentru promovarea examenului este de 70%.

 

INNOVATION MASTER

Cursul Innovation Master aduce cel mai înalt nivel de experienţă. Acest nivel familiarizeaza participanţii cu metodele de promovare a inovaţiei în cadrul organizaţiei, şi nu doar implementarea inovaţiei, ci şi formarea de noi specialişti interni.

Beneficii:

La finalul cursului participantii vor intelege urmatoarele tehnici:

 • Cum să creaţi un sistem de inovaţie în cadrul organizaţiei
 • Supravegherea practicienilor în inovaţie
 • Gestionarea unui portofoliu de inovaţie
 • Formarea de noi specialişti interni şi transferul de cunoştinţe

Nivel curs: Avansat

Durata curs: 2 zile

Cine poate participa: Practicieni de inovaţie şi lideri care au finalizat nivelul 2 de certificare şi care caută să îşi crească baza de cunoştinţe în cadrul organizaţiei.

Examenul de certificare internationala consta obţinerea nivelului 2 de certificare INNOAP, promovarea examenului de certificare de 50 de intrebari, multiple choices si prezentarea rezultatelor unui proiect de inovaţie în cadrul organizaţiei, gestionarea unei serii de proiecte de inovaţie, proiect care va fi evaluat de comitetul de certificare INNOAP.

Punctajul minim pentru promovarea examenului este de 70%.

 

INNOVATION EXECUTIVE CHAMPION

Specialiştii Innovation Executive/Champion asigură existenţa unui sistem organizaţional care să susţină iniţiativele de inovaţie din aria lor de cuprindere. Sunt promotori ai inovaţiei, ai elementelor şi beneficiilor pe care inovaţia le aduce unei companii.  Acest nivel vă învaţă cum să încorporaţi inovaţia în interiorul companiei, cum să susţineţi eforturile de inovaţie şi cum să gestionaţi progresul.

Beneficii:

La finalul cursului participantii vor intelege urmatoarele tehnici:

 • Crearea unui sistem care să susţină inovaţia în cadrul organizaţiei
 • Nominalizarea şi selectarea specialiştilor Innovation Contributors, Practitioners şi Masters
 • Oferirea de coaching şi susţinere pentru Masters, Practitioners, şi Contributors
 • Gestionarea implementării programelor de inovaţie

Nivel cursAvansat

Durata curs: 2 zile

Cine poate participa: Specialişti in inovatie, executive, lideri care au absolvit nivelul 1 de certificare şi susţin eforturile de inovaţie în cadrul organizaţiei.

Examenul de certificare internationala consta obţinerea nivelului 1 de certificare INNOAP, promovarea examenului de certificare de 30 de intrebari, multiple choices si prezentarea rezultatelor unui program de inovaţie din cadrul organizaţiei, gestionarea unui program de inovaţie care să fie aliniat cu obiectivele de business- pentru a putea fi evaluat de comitetul de certificare INNOAP.

Punctajul minim pentru promovarea examenului este de 70%.

Inscrieri si informatii cursuri si certificare:

 

Ana Preda Enviso

PENTRU INSCRIERI LA CURSURI OPEN SAU LA PROGRAME DE COACHING / CONSULTANTA , CONTACTATI-NE: 

Ana Preda

ana.preda@enviso.org

+40 726 368 476

Alexandra Niculae

alexandra.niculae@enviso.org

+40 723 592 977

Alexandra Niculae Enviso